evolutionary-astrology

Comments

polina's picture

Click για περισσότερα

Η Εξελικτική - Ενεργειακή Αστρολογία (ΕΑL ή π - Astrology) είναι μια νέα μορφή Αστρολογίας και άρχισε να αναπτύσσεται από το 2001 και μετά. Είναι μια μετεξέλιξη της Εξελικτικής Αστρολογίας του Jeffrey Wolf Green, τις αρχές της οποίας συνδυάζει και συνδέει με την μελέτη του Χείρωνα, με την φιλοσοφία του Ζέν, του μη – δυϊσμού (nonduality) και τις διδασκαλίες του Eckhart Tolle, του John Demartini και του Hale Dwoskin (Sedona Method).

Είναι η Αστρολογία της αύξησης της συνειδητότητας, του μη – δυϊσμού, της ισορροπίας των αντιθέτων και της αποδοχής ολόκληρου του εαυτού μας.

Ποιός είμαι και τι ήρθα να κάνω σ’ αυτόν τον Πλανήτη;

Απευθύνεται αρχικά στον «ανεπαρκή» μας εαυτό με τον οποίο ταυτιζόμαστε συνήθως (περιφερειακός «εαυτός» / εαυτός σε ανισορροπία), πού επιμένει να αναλύει και να ψάχνει το παρελθόν, που φοβάται - αποφεύγει το παρόν ή αγχώνεται για το μέλλον, που θέλει να μάθει γιατί έχουμε έρθει εδώ, γιατί μας συμβαίνουν όλα αυτά που μας συμβαίνουν, καθώς και ποια είναι τα «μαθήματα» που «πρέπει» να μάθουμε για να εξελιχθούμε σ’ αυτή την ζωή.

Απευθύνεται σ’ όλους εκείνους που θέλουν να «βελτιώσουν» τον εαυτό τους και τις συνθήκες της ζωής τους, που θέλουν να αναγνωρίσουν τις ψευδαισθήσεις τους, ν’ αυξήσουν την συνειδητότητά τους και να μάθουν την «αλήθεια», να «ανακαλύψουν» ποιος είναι ο δρόμος και ο σκοπός της ζωής τους, το ποιοι είναι στην πραγματικότητα και ποιο είναι το επόμενο εξελικτικό βήμα στο οποίο τους οδηγεί η Ψυχή τους.

Ασχολείται με την εξέλιξη της Ψυχής και την μεταβολή της συνειδητότητας του κάθε ανθρώπου στις διάφορες επανενσαρκώσεις και μας δείχνει τον εξελικτικό δρόμο μας στην παρούσα ενσάρκωση. Περιγράφει και αναλύει τον χαρακτήρα, την προσωπική μας ιστορία, τα κομμάτια που εκφράζουμε και με τα οποία ταυτιζόμαστε (το Εγώ μας), αλλά και τα κομμάτια που έχουμε απωθήσει και που πρέπει ν’ αναγνωρίσουμε και να αποδεχθούμε αν θέλουμε να προχωρήσουμε και να εξελιχθούμε (την Σκιά μας). Οι περιγραφές – ερμηνείες δεν είναι στατικές, αλλά δυναμικές. Τίποτα δεν μένει για πάντα το ίδιο, όλα μεταβάλλονται και εξελίσσονται σε κάτι άλλο.

Η φιλοσοφία της κι οι βασικές αρχές της είναι πως δεν υπάρχει «καλό» ή «κακό» γενέθλιο ωροσκόπιο πλανήτης μοίρα ή πεπρωμένο, ότι όλα είναι όπως «πρέπει» να είναι (όλα γίνονται στη ζωή μας για κάποιο λόγο - δεν υπάρχουν τυχαία γεγονότα - όλα τα γεγονότα που μας συμβαίνουν είναι απαραίτητα για την εξέλιξή μας) και πως σε κάθε τι υπάρχει πάντα η δυνατότητα εξέλιξης και βελτίωσης.

Αν δεν είμαι αυτό (που νομίζω ότι είμαι), Τότε τι είμαι;

Εκτός όμως από την περιγραφή και την ανάλυση της προσωπικής μας ιστορίας (περιγραφή του Εγώ) και τις δυνατότητες εξέλιξης και την αύξηση της συνειδητότητάς μας (αναγνώριση κι αποδοχή της Σκιάς μας), η Εξελικτική - Ενεργειακή Αστρολογία στρέφει σταδιακά την προσοχή μας στην επαφή μας με τον πυρήνα και τον πραγματικό μας Εαυτό.

Ασχολείται με το «κομμάτι» μας εκείνο που – σε αντίθεση με τον περιφερειακό «εαυτό», τον εαυτό σε ανισορροπία - είναι ήδη ολόκληρο, που βρίσκεται σε παρουσία και ζει ήρεμο και γαλήνιο στο τώρα, που δεν έχει ανάγκη να βρει η να αναζητήσει τίποτα περισσότερο απ’ όσα έχει κάθε στιγμή, γιατί γνωρίζει πως η κάθε στιγμή ΕΙΝΑΙ όπως («πρέπει» να) ΕΙΝΑΙ - πως η κάθε στιγμή περιέχει ήδη τα πάντα σε ισορροπία.

Απευθύνεται σ’ όλους εκείνους που έχουν βαρεθεί τις διαρκείς αναλύσεις και περιγραφές και που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον αληθινό τους Εαυτό – με το Κέντρο τους.

Έτσι σταδιακά - μετά τα αρχικά «στάδια» αύξησης της συνειδητότητας και της κατάργησης των βασικών ψευδαισθήσεών μας – η προσοχή μας στρέφεται στον πυρήνα και την αποταύτιση από το Εγώ και την Σκιά μας. Μαθαίνουμε πώς να ζούμε στο τώρα και πως να παραμένουμε όλο και πιο πολύ στο κέντρο μας παρατηρώντας από απόσταση το ότι μας συμβαίνει.

polina's picture

Click για περισσότερα

Στην εξελικτική Αστρολογία η έννοια του Πλούτωνα αντιπροσωπεύει την ψυχή, αλλά πιστεύω πως η λέξη ψυχή είναι μία αρκετά μεγάλη λέξη για να καλύπτεται μόνο από τον Πλούτωνα. Ούτε η λέξη πνεύμα είναι ακριβώς σωστή. Όμως το πνεύμα σχετίζεται με τη φωτιά (καθώς τα ζώδια της φωτιάς σχετίζονται με τον πνευματισμό) και ίσως πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί για να καταλάβουμε τον Πλούτωνα και τη χαμηλή του οκτάβα, τον Άρη. Ο συνδυασμός του Άρη με τον Πλούτωνα είναι πιο ταιριαστός από οποιονδήποτε άλλο. Μιλάνε την ίδια γλώσσα. Κυνηγούν αυτό που θέλουν. Ο Άρης είναι ο κυβερνήτης του πρώτου ζωδίου της φωτιάς, του Κριού, και είναι απόλυτα ειλικρινής. Το οραματίζομαι, το θέλω, το βλέπω, το κυνηγώ. (Για αυτούς που πιστεύουν πως τα οράματα ανήκουν στους Ιχθύς, ο οραματισμός και η έμπνευση σαν λειτουργίες ανήκουν στα ζώδια της φωτιάς. Η ικανότητα των Ιχθύων να ονειρεύονται οφείλεται στο συγκυβερνήτη τους, τον Δία, και την σχέση του με τον Τοξότη). Ο Άρης έχει να κάνει με την επιθυμία . Πιάνει πρώτα και ρωτάει αργότερα.

Τα πράγματα περιπλέκονται όταν καταλάβουμε πως ο Άρης είναι επίσης κυβερνήτης του Σκορπιού. Εκεί ο Άρης δεν είναι ακριβώς στη βασική του μορφή. Όποιος αμφιβάλλει πως ο Άρης είναι συγκυβερνήτης του Σκορπιού πρέπει μόνο να ακολουθήσει την πρόοδο του Άρη για λίγο, και θα συνειδητοποιήσει τη σχέση του με τους Οίκους και τους πλανήτες του Σκορπιού. Μετά την ανακάλυψή του το 1930, ο Πλούτωνας σχετίζεται με τον Σκορπιό και η σύνδεσή του με τον Άρη έχει ξεχαστεί (αν και το πάθος, η σεξουαλικότητα και η αποφασιστικότητα του Σκορπιού ταιριάζουν περισσότερο στον Άρη παρά στη μικρή, σκοτεινή και παγωμένη μπάλα του σύμπαντος). Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Πλούτωνας είναι κακός και επικίνδυνος, όπως επίσης πως ο Άρης είναι το πρωτοπαλίκαρό του. Βουτήξτε κάτω από την επιφάνεια του αθώου και ενστικτώδη Άρη και θα δείτε πως ο Πλούτωνας παίρνει τις αποφάσεις .

Για να καταλάβουμε την εξέλιξη του Άρη πρέπει να εξετάσουμε τη σχέση του με τον Πλούτωνα. Αποτελούν ένα ακόμα εργαλείο για να βρούμε το επίπεδο της συνείδησης στο χάρτη. Αυτά που επιθυμούμε και το πώς προσπαθούμε να τα πετύχουμε είναι η απόλυτη δοκιμασία της συνείδησης, και σχετίζεται απόλυτα με τον Σκορπιό, τον Άρη και τον Πλούτωνα. Με τον Άρη, παλεύουμε για τις επιθυμίες μας, με τον Πλούτωνα παλεύουμε μέχρι θανάτου. Ο Πλούτωνας (μαζί με τον Άρη) μας ταράζει τόσο πολύ που η μάχη μας αυτή γίνεται πιο σημαντική από το αντικείμενο του πόθου μας. Όλοι οι εξωτερικοί πλανήτες αφαιρούν κάτι από τον υλικό κόσμο έτσι ώστε να ευθυγραμμίσουμε τον εαυτό μας με το πνεύμα. Όταν ο Πλούτωνας ενεργοποιηθεί, αυτό που επιθυμούμε στον υλικό κόσμο ξεριζώνεται από μέσα μας, και μας αφήνει τρομοκρατημένους για πάντα μέσα στο σκοτάδι. Επικρατεί η άποψη πως ο Πλούτωνας μοιάζει με τον Άρη. Δεν είναι ψυχρός όπως ο Ουρανός, αλλά αυτός που εκφράζει τις επιθυμίες στο μέγιστο βαθμό.

Ο Πλούτωνας όχι μόνο σταματά τις επιθυμίες του «εγώ» εις βάρος της ανάπτυξης της ψυχής μας, αλλά τις καταστρέφει. Το μυστικό όσον αφορά τη φωτιά του Πλούτωνα, είναι η ανάγκη για δοκιμασία και εξαγνισμό με τη φωτιά. Και πάλι γυρίσαμε πίσω στον συμβολισμό του Άρη.

Ποτέ δεν μου άρεσε ο Σκορπιός σαν σύμβολο του ζωδίου. Ναι, ο Σκορπιός μπορεί να τσιμπήσει τον εαυτό του μέχρι θανάτου, κάτι που έχω δει πάρα πολλούς Σκορπιούς να κάνουν, μεταφορικά μιλώντας, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει τίποτα με τη πορεία του ζωδίου, όπως η Παρθένος που ξεχωρίζει τα σιτηρά, ο Ζυγός ζυγίζει και ο Ταύρος κατακτά. Η διαδικασία του Σκορπιού έχει να κάνει με τη φωτιά. Στη μοντέρνα αστρολογία λέμε στους Σκορπιούς πως έχουν την επιλογή να φέρονται σαν Σκορπιοί ή να πετάξουν πάνω από όλα σαν αετοί. Μία καθόλου ικανοποιητική επιλογή για έναν Σκορπιό, ο οποίος ούτε θέλει να καταστρέψει τον εαυτό του αλλά ούτε να πετάξει πάνω από τα πράγματα και να τα αποφύγει. Υπάρχουν αποδείξεις, πολύ περίπλοκες, πως κάποτε το σύμβολο του όγδοου ζωδίου (ανάλογα με τη κουλτούρα) ήταν ένα μυθικό ζώο που κυριαρχούσε όλα τα στοιχεία –φωτιά, γη, νερό και αέρα. Μπορούσε να κολυμπήσει, μπορούσε να πετάξει, να παλέψει στη γη και να αναπνέει φωτιά. Ήταν κάποιου είδους δράκος, που κυριαρχούσε τα στοιχεία και μπορούσε να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του. Το προτιμώ και από τον Σκορπιό και από τον scorpio_eagleΑετό.

Αν και ο φοίνικας είναι ένα κατάλληλο σύμβολο, επιμένω στο Δράκο. Ο Δράκος έχει τη σκοτεινή του πλευρά και θα συμβιβαστεί μαζί σας στον ίδιο χρόνο που θα σας καταβροχθίσει. Εκεί που η πολικότητα του Ταύρου έχει να κάνει με την αποδοχή και το σεβασμό των πραγμάτων για αυτό που είναι, η πλευρά του Σκορπιού θέλει να καταστρέψει τα πάντα μέχρι να αποκαλύψουν το μυστήριό τους, όπως ακριβώς ο δράκος κυριαρχεί το κάθε στοιχείο ξεχωριστά. Όπου και αν βρίσκονται οι πλανήτες του Σκορπιού, πρέπει να γίνουμε κυρίαρχοι, πρέπει να ανακαλύψουμε τα μυστικά και τα μυστήρια. Αν οι προθέσεις μας είναι για προσωπικό μας όφελος εις βάρος της ψυχής μας, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Αν όμως οι προθέσεις μας ευθυγραμμίζονται με την ανάπτυξη και τις ανάγκες της ψυχής μας, θα ανταμειφθούμε πέρα από κάθε φαντασία . Αυτή είναι η αναζήτηση του Πλούτωνα και του Σκορπιού. Αυτός είναι ο λόγος που ο Σκορπιός δοκιμάζει τα πάντα και δεν θα τα αφήσει σε ησυχία μέχρι να έχει κάποιο αποτέλεσμα. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Όταν ο Πλούτωνας έχει περίοπτη θέση σε ένα χάρτη, πρέπει να σκοτώσουμε τον εαυτό μας ξανά και ξανά. Όταν ο Πλούτωνας βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο ή τον Ήλιο, πρέπει να δημιουργούμε νέους εαυτούς καθημερινά. Είμαστε ικανοί να δημιουργούμε υπερβολικές καταστάσεις για τους εαυτούς μας και να προσπαθούμε να τις ξεπεράσουμε. Μερικές φορές δεν τα καταφέρνουμε, όπως ο Kurt Cobain, ο οποίος είχε τον Πλούτωνα σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο και ο Άρης βρισκόταν στον έβδομο δεσμό του Σκορπιού. (την ημέρα που πέθανε, ο Άρης σχημάτιζε αντίθεση με την σύνοδο Πλούτωνα/Ουρανού στο χάρτη του).

Η μάχη ανάμεσα στο εγώ και στην ψυχή, η βουτιά στα μυστικά της ζωής, η φωτιά μέχρι να μη μείνει τίποτα και η αναγέννηση είναι η ιδέα της ορθής δράσης. Με την ορθή δράση, οι προθέσεις μας ευθυγραμμίζονται με το ταξίδι της ψυχής και δεν χρειάζεται να καταστρέφουμε πια τον εαυτό μας. Οι πράξεις προέρχονται από εμάς, και γίνονται χωρίς κόπο επειδή δεν χρειάζεται να αγωνιστούμε για τη σωστή έκφραση των προθέσεών μας. Όταν ο Πλούτωνας φτάσει στα βάθη της ψυχής μας, ο Άρης παθιάζεται με μία νέα αναζήτηση, για να ολοκληρώσει την ψυχή μας. Και αυτή η ευθυγράμμιση ανάμεσα στην επιθυμία του Πλούτωνα και στην πράξη του Άρη, γίνεται κάτι ανίκητο και ιερό, μία ενέργεια που δεν μπορεί να διακοπεί ούτε να καταστραφεί. Μαθαίνουμε να πράττουμε «μέσα» στον κόσμο, επειδή καταλαβαίνουμε πως ο κόσμος είναι ο δάσκαλός μας. Δεν βγάζουμε τον εαυτό μας έξω από τον κόσμο, ούτε πάμε αντίθετα. Αυτή είναι η αληθινή δύναμη που λαχταρά ο Πλούτωνας. Δύναμη είναι η ικανότητα να επηρεάζουμε τα αποτελέσματα. Όταν ο Άρης ευθυγραμμίζεται με τον Πλούτωνα στην ορθή δράση, οι μάχες με τον εαυτό μας σταματούν, και γινόμαστε δύναμη για το γενικότερο καλό.

Πηγή: http://www.oroskopos.tv/1387/o-ploytwnas-kai-to-monopati-ths-orthhs-drashs