ΑΤΡΑΠΟΣ ΤΟΥ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Είναι η Yoga ατραπός που οδηγεί στην τελείωση;

H αντίληψη ότι yoga είναι ένα σύστημα ασκήσεων που αποσκοπεί στη σωματική χαλάρωση και στην ψυχική ευεξία, δεν δίνει παρά μια ελάχιστη διάσταση του πραγματικού σκοπού αυτής, που ανατείνει στην πνευματική εξέλιξη και συγχώνευση του ανθρώπου μετά του δημιουργού. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ενός ζωντανού διδασκάλου ο οποίος έφθασε ήδη στην κατανόηση του Θεού. 

read more

Η Φιλοσοφία των ειδών της Yoga.

Η λέξη Yoga προέρχεται από τη σανσκριτική ρίζα yuj ή yug, που σημαίνει «συνενώνω ή συνενώνομαι». Η Γιόγκα διαιρείται σε πολλούς κλάδους, οι οποίοι ποικίλλουν, από τον κλάδο εκείνο που διδάσκει τον έλεγχο του σώματος, μέχρι τον κλάδο που διδάσκει την ανώτατη ψυχική εξέλιξη. Ο κάθε κλάδος της Yoga δεν είναι τίποτα άλλο πρα ένα μονοπάτι που οδηγεί στο ίδιο τέλος, δηλαδή στην εξέλιξη και την...

read more

Η YOGA ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

Ω ψυχή! Η διαμονή σου είναι εις τον ουρανόν. Είσαι κάτοικος εκείνου του τόπου. Δυστυχώς έχεις γίνει ένας φυλακισμένος εις αυτόν τον πηλόν. (Maulana Run).

Πόσο θαυμάσιον θα ήτο αν θα μετέφερες την ψυχήν σου έξω από το σώμα σου κάποιαν νύχτα, και θα εγείρεσο υπεράνω εις τα υψηλοτέρας χώρας αφού θα άφηνες τον τάφον του σώματός σου. Εάν η ψυχή σου θα έκαμνεν αυτό, θα ξέφευτγε παντοτεινά από το ξίφος του θανάτου. Θα εισήρχεσο εις τον κήπον που δεν γνωρίζει φθινόπωρον. (Shamas-I-Tabriz).

read more