tantra

Comments

polina's picture

Click για περισσότερα

Θέλετε να γνωρίσετε την μυστική απόλαυση; Οι ινδουιστές όπως και οι βουδιστές αιώνες πριν ανακάλυψαν την τάντρα γιόγκα . Μέσα από αυτήν προέκυψε το ταντρικό σεξ. Το είδος αυτό δεν έχει καμία σχέση με το σεξ που γνωρίζατε, δεν έχει δηλαδή την δυτική συμπεριφορά . Σκοπός του ταντρικού σεξ είναι τα δύο να γίνουν ένα, είναι η πρακτική της Τάντρα μεταξύ δύο αντιθέτων, της αρσενικής και θηλυκής ενέργειας, με σκοπό αυτής της πνευματικής ενότητας του ζευγαριού σε ένα. Ονομάζεται και ιερό σεξ και πραγματοποιείται με ένα είδος ιεροτελεστίας.

Ο σκοπός του ταντρικού σεξ είναι η διοχέτευση όλης της σεξουαλικής ενέργειας η οποία εκλύεται κατά την περίοδο του οργασμού πίσω στο σώμα ανακυκλώνοντας και ενδυναμώνοντας την ενέργεια στο ζευγάρι . Η σεξουαλική πράξη επιμηκύνεται κατά το ταντρικό σεξ - και πολλές φορές δεν υπάρχει οργασμός - αυξάνοντας έτσι την σεξουαλική ενέργεια και επαφή με τον σύντροφο. Η συγκέντρωση στον τελικό σκοπό του οργασμού θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της υπόλοιπης απόλαυσης κατά την διάρκειά του.

Η σεξουαλική ενέργεια είναι μία από τις πιό ισχυρές ενέργειες για την δημιουργία υγείας. Μέσω της κοντινής επαφής με τον άλλο, οι ορμόνες του άγχους χαμηλώνουν και η σεροτονίνη εκρήγνυται. Οι αρχές πίσω από την πρακτική του τάντρα μπορούν να οδηγήσουν σε εμβάνθυνση της σύνδεσης με τον σύντροφό σας.
Παρακάτω είναι 4 απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν και κατά την διάρκεια του ταντρικού σεξ και τα οποία θα σας οδηγήσουν σε μεγαλύτερη αυτογνωσία και σύνδεση με το έταιρο ήμισι. Πριν λοιπόν αυτήν την ιδιαίτερη επαφή μεταξύ σας:
1-Βρείτε και σχεδιάστε έναν χώρο οικειότητας.
Αυτός μπορεί να είναι μία άνετη περιοχή, χαλαρή και παιχνιδιάρα. Καθαρίστε τον χώρο-δωμάτιο από πράγματα που αποσπούν την προσοχή. Υστέρα διακοσμήστε με λουλούδια, κεριά και όμορφα υφάσματα. Η χρήση αρωματικών είναι σημαντική για την διέγερση του αισθησιασμού, γι αυτό και δοκιμάστε φυσικά αιθέρια έλαια όπως γιασεμί ή τριαντάφυλλο. Το κρεβάτι θα πρέπει να είναι όσο πιο άνετο γίνεται με όμορφα μαλακά σεντόνια και αρκετά μαξιλάρια. Διαλέξτε επίσης μουσική που αρέσει και στους δυό σας και βάλτε το να παίζει χαμηλά για να διεγείρει την διάθεσή σας.
2-Παίξτε με τις αναπνοές
Αρμονίζοντας την αναπνοή σας είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να συγχρονιστείτε με τον σύντροφό σας. Αγκαλιάστε τον και εισπνεύστε ενώ αυτός/η εκπνέει και μετά δοκιμάστε αντίστροφα. Καθώς ο σύντροφος σας εκπνέει θα βρείτε τον εαυτό σας να εισπνέει την αναπνοή του/της βαθιά και μέσα σε όλο σας το σώμα. Όταν εκπνέετε εσείς, συνειδητά προσπαθήστε να ενεργοποιήσετε την εκπνοή σας. Με αυτόν τον τρόπο μοιράζεστε όλο τον εαυτό σας (ψυχή και σώμα) με το ταίρι σας. Το να έχετε συνειδητή αναπνοή είναι κεντρικό σημείο σε όλες τις γιογκικές πρακτικές και η θεμελιώδες αρχή του Τάντρα.
3- Κρατάτε τα μάτια σας ανοιχτά
Η ιδέα να κάνεις έρωτα με τα μάτια ανοιχτά είναι μία από τις θεμελιώδης αρχές της σύνδεσης με οικειότητα με τον σύντροφό σας. Και αυτό είναι αρκετά δύσκολο να το κάνει κανείς, πολύ πιο δύσκολο από όσο μπορεί να φανταστεί. Για να το πετύχετε αυτό πρέπει να υπάρχει πρόθεση παρά να το έχετε σαν κανόνα και παρατηρείστε με κατάπληξη κατά την διαδικασία το πως αυτό θα σας φέρει αυτογνωσία στο πως αισθάνεστε και βιώνετε αυτή την σχέση με τον σύντροφο σας και στο τι νομίζετε για τον εαυτό σας. Δεν είναι εύκολο αυτό να ειδωθεί, ακόμα και από τους ανθρώπους που αγαπάμε. Γίνοντας αληθινοί μάρτυρες της πράξης της αγάπης είναι βαθιά μεταμορφωτικό.
4-Μην βιάζεστε
Το προκαταρτικό σεξουαλικό παιχνίδι είναι υποχρεωτικό στο τάντρα. Ένα χαλαρωτικό και αργό παιχνίδι που χτίζεται βοηθάει τους άντρες να ελέγξουν και να επιμηκύνουν την διάρκεια πριν τον οργασμό και τις γυναίκες να παραμείνουν διεγερμένες. Όσο περισσότερο καθυστερείτε σε αυτή την διαδικασία χτισίματος ενέργειας, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει ο έρωτας και όλο και περισσότερη ενέργεια θα δημιουργηθεί. Χρησιμοποιείστε αυτόν τον χρόνο στο να εστιάσετε ολοκληρωτικά ο ένας στον άλλον. Όπως με τον διαλογισμό όταν οι σκέψεις σας περιπλανώνται, οδηγείστε απαλά την συγκέντρωσή σας στον σύντροφό σας και την μαγεία της μοναδικής στιγμής του τώρα.
Το τέλος μιας τέτοιας σεξουαλικής πράξης σας βρίσκει γεμάτους ενέργεια, αυτογνωσία και αγάπη με τον αγαπημένο σας σε αντίθεση με την συνηθισμένη πράξη σεξ που συνήθως ακολουθείται από κούραση και ύπνο.